Аранжиране на масата за лятно тържество 2021 – идеи и вдъхновение

Лятна сватба, юбилей, вечеря със специални гости или просто личен празник – независимо от повода, една красиво аранжирана трапеза винаги ще се открои и ще впечатли гостите. Представяме ти някои от най-любопитните идеи и тенденции в декорацията за маса за лято 2021. Някои от тях могат да бъдат възпроизведени с минимален бюджет.

Декорация тип „Сицилия“ с лимони

3 изображения на лятна трапеза с акцент - лимони

Всичко, от което имаш нужда, е лимоненожълта покривка, бял/прозрачен сервиз и лимони, лимони, лимони!
Можеш да използваш лимоновите резенчета като декорация за ваза/кашпа или пък направо да превърнеш лимона във ваза – доста ексцентрично, но пък грабващо окото!

А защо пък да не ти отпечатаме мотив с лимони върху салфетките?

Лятна трапеза в рустик стил

3 трапези с рустик декорации

С една дървена маса и щипка въображение много лесно можеш да пресъздадеш „рустик“ стила. Използвай като допълнителни декорации буркани, свещи, плодове (ягодите са идеални за първите дни на лятото, а ябълките – за последните). Завърши композицията със сезонни цветя, много зеленина и салфетки в хармонични цветове като тъмнозелено, меко светлосиньо, кафяво и бяло.

P.S. Любопитен акцент би бил и този естествен свещник от бук!

Розово като летен изгрев

Декорации за маса в розово

Розовото със сигурност не е първият цвят, който ни хрумва, когато си помислим за пълнокръвното, жежко лято и ярките му цветове. Колко приятно и освежаващо е обаче да включим нежно розово в трапезата! Създава се илюзията за лекия, щипещ хлад на изгрева, за спасителна прохлада в юлско-августовската мараня. Пастелнорозови салфетки и нежни розови цветчета ще постигнат желания ефект.

Бяло и червено – бинго комбинация за маса!

3 трапези с червен акцент - макове, рози, малини

Докато червено+златно е запазената комбинация за Коледа, то бяло+червено е скритият „рубин“ в лятната декорация. Тук можеш да се развихриш с червени акценти, постигнати чрез макове, рози или червени горски плодове като ягоди и малини.

Синьото е цветът на лятото!

Три маси с аранжировки в различни нюанси синьо

Не се ограничавай до морскосиньо – всеки нюанс на синьото работи отлично при аранжировката на лятната маса. Влюбени сме в комбинацията от синьо-бяло каре и плетени подложки за чинии. А когато добавиш и свещници-буркани, лятната магия просто се получава с лекота…

Аранжировка със зелени листа

Аранжировка на масата с три вида листа

През така модерното палмово листо, акцент в дрехите и декорацията за дома през последната година, та и до обикновени клонки от градината – всичко зелено „работи“ за ефектната лятна трапеза, стига да го комбинираш с вкус! Традиционните цветове, с които всички листа изглеждат прекрасно – златисто, сиво, розово, бяло.

Бонус – малки подаръчета за гостите!

Посади късмет - семенца в бутилка за подарък

Шишенцата „Посади късмет“ са прекрасен вариант за подарък за всеки гост на сватбата – всяко шишенце съдържа персонализирано късметче, а поверието е, че ако семенцата в шишенцето бъдат засяти и поникнат, късметът ще се сбъдне. Нещо повече, нашите приятели от „Еко Кардс“ могат да отпечатат имената на младоженците и датата на сватбата върху етикета на шишенцето.

Допаднаха ли ти нашите предложения за лятна трапеза? Виж още идеи за лятна декорация тук!

Сподели: