Есенна сватба 2021: Водещи тенденции

2021 е поредната година, в която дългогодишни сватбени традиции остават на заден план за сметка на прелюбопитни нови идеи и импровизации. Събрахме най-отличаващите се от тях на едно място…

Най-търсените цветове за сватбена декорация за Есен 2021

Топ сватбени цветови комбинации - кадифе и горчица, ръждиви нюанси

Започваме с най-важната тема, а именно – цветовата. Комбинацията кадифе+горчица се появява все повече и повече по фотосесиите на Запад, защото си пасва отлично с „бохо“ стила, наложил се още през 2020. Със сигурност подобна визия е доста далеч от, да речем, сватбите на предишното поколение и свежарският стил ни харесва. Комбинира се прекрасно и с естествена зеленина.

„Ръждивите“ цветове се съчетават в подобна вълнуваща палитра. Просто потърси „dusty rose“ в Pinterest и ще откриеш оранжеви като изгорели есенни листа покривки, крафт салфетки и… акрилни елементи. Акрилът е доста по-издръжлив от стъклото, така че сватбените декорации ще бъдат леки, но почти невъзможни за чупене. А по време на сватбените трапези винаги стават 1-2 инцидента от невнимание.

Каквито и цветове да избереш, можем да ти изработим вълшебни сватбени салфетки, пасващи на темата на събитието. Разгледай някои от нашите модели сега!

#микросватба

Гости на малка сватба

За да бъде твоята сватба „микро“, то гостите следва да бъдат под 30. През изминалата година, поради усложнената обстановка в целия свят, сватби само с най-близките роднини и приятели станаха особено популярни. Най-чаровното на малките сватби е, че булката и младоженецът могат да отделят пълноценно време за всеки гост и да се отпуснат и забавляват на воля в тесния приятелски кръг.

Cватба с продължение

Сватба в две части

Идеята на „сватбата с продължение“ е да се сключи брак само в присъствието на най-близките, а сватбеното тържество с цялата тумба гости да се състои в някои от следващите дни, седмици, та дори и месеци.

Предимства на този вид сватба:

  • Първата част на сватбата не отнема големи усилия – нужно е да се запази дата в съответните институции и евентуално резервация в ресторант/градина с кетъринг.
  • Датата на самото тържество може да се отложи относително по-лесно при необходимост.
  • Можеш да разделиш гостите на сватбата – роднините да участват в първата част на сватбата, а втората да е запазена за щуро парти!
  • Усещането е да изживееш 2 сватби – с две рокли в коренно различен стил, контрастни декорации, различна музика и гости…

Приказно осветление

Различни видове осветление за сватбеното тържество

Когато слънцето залезе, осветлението може изцяло да зададе тона и настроението на сватбената вечер. Сред водещите трендове тази година е т.нар. „приказно“ осветление с малки лампички и гирлянди. Комбинирай различни типове лампички смело – комбинацията от грандиозни полилеи и светещи гирлянди за момичешка стая е повече от симпатична.

„Кутия за добре дошли“ (Welcome Box)

Сватбена кутия за добре дошли - подаръци за гости

Най-новата сватбена мода е т.нар. „Кутия за добре дошли“. Всеки гост получава като подарък лична кутийка със сувенири с двамата младоженци, както и с всичко необходимо за вечерта. Една примерна сватбена кутия е в тематичните цветове на сватбата и съдържа персонализирано шишенце „Посади късмет“, свещниче (този модел е култов, ако се спреш на „дървесна“/еко сватба), дребни сладкишчета, програма на сватбата, кърпички, дезинфектант, маска.

Нашите приятели от „Еко Кардс“ пък могат да ти изработят вълшебни сватбени кутии от дървесина!

Ако горните идеи са ти харесали, обезателно ги покажи на бъдещия младоженец или младоженка! 😉

Сподели: