9 WOW идеи за опаковане на коледни подаръци

Искаш ли коледните подаръци, които подготвяш за близките ти, да се открояват под елхата? Покажи малко творчество в опаковането с тези фантастични (и лесни за изпълнение) идеи за коледна украса. Забрави за подаръчните пликове и хартиените панделки. Има много по-добри и изгодни алтернативи и чрез тях можеш да изразиш своята индивидуалност.

Това са най-изумителните концепции за коледни опаковки, на които попаднахме тази година:

1. Персонализирани коледни панделки

Панделки с коледни мотиви

Панделките с печат на „Еко Кардс“ са сред най-забележителните възможни материали за опаковане тази Коледа. Върху тях можеш да отпечаташ… персонализирано пожелание, лого или дори твоя снимка/дизайн! Представи си какъв уникален акцент е това – и за лични, и за корпоративни подаръци.

Панделките са изработени от висококачествен сатен, а печатът е с най-съвременна технология, със силно наситени цветове.
Научи повече тук: https://ecocards.bg/68-pandelki-koleda

2. Хартиени снежинки-оригами („Направи си сам“)

Хартиени снежинки за декорация на подаръци
Концепция: Giochi di Carta

Постави декоративни 3D снежинки от хартия върху подаръчната кутия! С това занимание ще изпиташ отново емоциите от часа по трудово в училище – „цаката“ на обемната снежинка е сгъването на хармоника.
Виж пълни инструкции тук

3. Опаковъчна хартия на полка точки

Забрави стандартната опаковъчна хартия с Дядо Коледа, еленчета, снежинки и коледни сладки – тази година на почит е мотивът с полка точки. Избери бяла хартия с червени, златни или зелени точки, за да придадеш малко празнично настроение.

4. Украса с мъниста

По идея на: Craft and Creativity

Помниш ли как преди време беше много модерно да си правиш сам гривни от мъниста? Е, сега можеш да ползваш мънистата за декорация на кутиите с подаръци. Нужно ти е само хубаво лепило, едноцветна опаковъчна хартия и малко въображение!

5. Коледен орнамент вместо хартиена картичка

Коледната картичка обикновено приключва краткия си път в кутия за спомени или направо на боклука. Доста по-хитро решение е да прикачиш към подаръка си коледна картичка-играчка от истинско дърво.

Дървените коледни играчки стоят прекрасно на всяка елха или празнично украсено клонче – и могат да се използват много следващи Коледи от получателя си.

6. Вкусотийки, прикачени към панделката

Кой не обича да си хапне нещо сладичко по Коледа? Прикачи към панделката на подаръка коледна сладка, захарно бастунче или дори пръчица канела. Не само децата ще се зарадват.

7. Хипстър идея: Торба от конопен плат вместо кутия

Концепция: In the Fields

Виждаш ги навсякъде – торбите от коноп се ползват за съхранение на кафе на зърна, картофи и т.н. Ако обаче подаръкът ти има нестандартна форма, която не се вмества в кутия или плик, то конопената торба, с прикачена към нея коледна картичка, си струва да се обмисли като вариант. Със сигурност придава хипстър усещане!

8. Шишкарка вместо фльонга

Няма нищо по-красиво от природата – избери горски шишарки или елхови клончета, с които да украсиш подаръчната кутия. Особено интересен ефект се получава при едноцветните бежови кутии.

9. Подаръчни ваучери… в буркани

По идея на: One Charming Party

Много хора предпочитат сами да изберат коледните си подаръци, особено ако става дума за дрехи или техника. Затова и подаръчните ваучери се радват на голяма популярност. Проблемът е, че при поднасяне подаръкът изглежда малък като обем… и му липсва всякаква оригиналност. В Интернет обаче има решение за всичко – постави картата-ваучер в бурканче и сложи вътре малко изкуствен сняг. Завържи с ефектна коледна панделка и… ето, получи се цял снежен глобус (с голяма добавена стойност)!

Допаднаха ли ти тези идеи за опаковане на коледни подаръци? Ако да, сподели ги с приятели! И Весела Коледа! 🙂

Сподели: